Ir tādi ēdieni, kas visā pasaulē ir zināmi kā nedaudz atšķirīgi, taču pamatdoma ir viena un tā pati. Būs grūti atrast kādu, kurš nav ēdis pelmeņus gan to klasiskajā izpratnē kā tos mēdz gatavot Latvijā, gan mazliet eksotiskākus, piemēram, ravioli vai gyoza pelmeņus. Atšķirības ir pagatavošanas veidā un dažās izejvielās, piemēram, gyozām mīkla ir nedaudz plānāka un tos, visbiežāk, tvaicē.
AR KO PARASTI PILDA GYOZU PELMEŅUS?
Plānā mīklas garoziņa ir tā, kas nodrošina pelmeņu un gyozu vienmērīgu pagatavošanu. Domājams, ik vienam no mums ir sanācis pagatavot pusjēlus parastos pelmeņus par spīti tam, ka ārpuse tiem jau ir diezgan apcepta, savukārt iekšpuse pusjēla. Mīkla nedrīskt būt bieza, kā pīrāgiem, savādāk pelmeņi nepagatavosies vienmērīgi. Piemēram, tvaicēšana nodrošina to ātru pagatavošanu un, pateicoties plānajai mīklai, tie tiek vienmērīgi pagatavoti ne tikai no ārpuses, bet arī pildījums ir sulīgs un baudāms. Daudziem būs pārsteigums tas, ka gyozas pelmeņus ir iespējams pagatavot arī mikroviļņu krāsnī un tas prasa mazāk kā desmit minūtes! Gyozas var arī grillēt! Tuvojoties BBQ sezonai tas ir īpaši aktuāli – pelmeņus jāatkausē līdz istabas temperatūrai un pēc tam jāsasprauž uz koka iesmiņiem. Arī grillēšanai nav nepieciešams daudz laika – uz iesmiem sasprausti, līdz istabas temperatūrai atkausēti gyozas pelmeņi, izcepas ~8 minūšu laikā.
Ieskaties piedāvājumā – https://gyoza.guru/es
GYOZAS PELMEŅU GARŠAS NIANSES VEIKALOS.
Āzijas gyoza pelmeņus var iegādāties ik vienā pārtikas veikalā. Ja vēlaties izmēģināt spēkus to pagatavošanā, tad, labi pameklējot, ir iespējams iegādāties arī speciālos mīklas apvalciņus. Par gyozu pildījumu var kalpot jebkas – gaļa, jūras veltes, dārzeņi, siers, tofu un šo sarakstu var turpināt vēl ilgi. Arī mērču izvēle ar ko kopā est gyozas ir fantastiski liela. Ja sojas mērci sajauks ar citrusiem, ķiplokiem, grauzdētām sezama sēklām, tad iegūsiet fantastisku mērcīti. Gyozas ar gaļu būs lieliskas, ja izmantosiet mērcītes uz krējuma bāzes. Pimēram jau par klasiku kļuvusī ķiploku-zaļumu mērce, vai sēņu mērce, kuras pagatavošanā izmantots saldais krējums.